Reklame-pylon skal væk

En høj reklame-pylon ved Ringsted er ulovlig. Det har vejdirektoratet afgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kører man på motorvejen forbi Ringsted, kan man næsten ikke undgå at se den store pylon, Ringsted 36, med reklameskilte for bl.a. Føtex, Burger King og H&M. Men det syn kan snart være historie. Vejdirektoratet har nemlig afgjort, at pylonen er ulovlig. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Pylonen strider imod loven f or reklamer i det åbne land, og vi kræver, at den pilles ned eller reduceres i højde, siger Carsten Stig Hansen, sagsbehandler i Vejdirektoratet, til DAGBLADET Ringsted.

Baggrunden for afgørelsen er, at pylonen ifølge Vejdirektoratet står på åbent land og ikke i bymæssig bebyggelse. Man mener derfor, at den overtræder den paragraf i naturbeskyttelsesloven, som forbyder reklameskilte i naturen. 

- Vi er meget kede af, hvis den bliver pillet ned. En tredjedel af vores kunder kommer udefra, blandt andet fra motorvejen, siger Mads Friis, formand for butikkerne i Ringstedet, til DAGBLADET Ringsted.

Han vil ikke sige præcis, hvor meget det kostede at sætte pylonen op, men beløbet er tidligere i DAGBLADET Ringsted blevet sat til nogle millioner kroner.

Pylonen, som den ser ud i dag, er en udbygning af en tidligere pylon, som var lavere og anderledes i sit udseende. Det var kommunen, som gav tilladelse til at udbygge pylonen, og af Vejdirektoratets afgørelse fremgår det, at kommunen få dage forinden havde fået afslag på en ansøgning om at opstille to næsten identiske pyloner øst og vest for frakørsel 36.

 Vejdirektoratet stiller sig derfor undrende over for, at Ringsted 36 overhovedet blev stillet op.

- Vi mener, at vi har handlet korrekt i den her sag, men jeg vil ikke komme nærmere ind på detaljerne i sagen, da vi først skal have gransket nøje, hvad det er, Vejdirektoratet har vurderet, siger Lars Mørk, teknisk direktør i Ringsted Kommune, til DAGBLADET Ringsted.

Lars Mørk ved endnu ikke, om kommunen vælger at anke sagen til Naturklagenævnet. Det skal i så fald ske inden fire uger.

/ritzau/