¨

Reddede sig selv og hund ud af brand

Foto: TV ØST

Kørestolsbruger fik reddet sig selv og sin hund ud af voldsom brand i Ringsted natten til fredag.

Det kunne have fået fatale følger, da en brand natten til fredag brød ud i en lejlighed på Kildemarken i Ringsted. Beboeren i den ramte lejlighed havde nemlig begrænset mulighed for at få sig selv hurtigt væk fra flammerne, da han sidder i kørestol.

- Da vi ankom derude på stedet kunne vi se, at det var en meget voldsom brand. Så vores første opgave var selvfølgelig at sikre, at alle var ude af bygningen, og at ilden ikke kunne brede sig til de øvrige lejligheder, siger Jan Bærtelsen, der er indsatsleder hos Ringsted Brandvæsen.

Og i haven fandt brandmændene hurtigt lejlighedens beboer, som havde fået reddet sig ud af lejligheden uden hjælp af sin kørestol. Han havde også fået sin hund med sig væk fra branden.

Han var blevet udsat for en del røg ved branden, og han blev derfor kørt til sygehuset med det samme.

Brandvæsnet fik hurtigt inddæmmet branden, så den ikke kunne brede sig, og efter et par timer var branden slukket.

Flammerne havde dog arbejdet så voldsomt, at trykket i bygningen var steget under branden. De bærende vægge har derfor rykket sig, og hverken beboeren af lejligheden eller beboerne i de tre tilstødende boliger kan vende tilbage til deres hjem lige med det samme.

- Boligerne skal nu inspiceres, så vi kan finde ud af, hvor omfattende skaderne er. Som det så ud derude efter branden, så var der ingen der skulle derind, fortæller Jan Bærtelsen.

Beboeren er ifølge politiet blevet udskrevet fra sygehuset. Det vides endnu ikke, hvordan branden er opstået.

00:24 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App