¨

Radiomuseum får 100.000 kroner

Foto: TV ØST

Ringsted Radiomuseum kæmper for overlevelse, men kan starte året med frisk tro på at det lykkes.

Den 31. december fik Ringsted Radiomuseum hundredtusind gode grunde til at springe glade ind i det nye år. På sidste dag i år 2011 fik museet nemlig tilsagn om 100.000 kroner fra Ellehammerfonden. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det er en helt fantastisk start på det nye år. Vi kan næsten ikke få armene ned, siger lederen af radiomuseet og bestyrelsformand i Radiohistorisk Forening Ringsted (RFR), Bjarne Dahlin Nielsen.

Museet kæmper for at finde nye lokaler, for det lille museum på Køgevej holder ikke på sigt. Ringsted Kommune har lovet at stille den tidligere musikskole i Sct. Hansgade til rådighed for én krone, men der skal stadig findes i alt 900.000 kroner til nødvendig ombygning, inden museet kan flytte adresse.

I alt er der blevet sendt over 40 ansøgninger siden midten af december til fonde, større firmaer, institutioner, banker og foreninger.

RFR og foreningen Ringsted Radiomuseums Venner har ni måneder - indtil 1.september - til at finde pengene. Ellers vil kommunen sælge den tidligere musikskole til markedsprisen.

- Som jeg ser det, mangler vi 500.000 kroner nu. Jeg er bestemt fortrøstningsfuld, men det er ikke sikkert, resten af pengene kommer lige så hurtigt, siger museumslederen til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App