Principiel dom i affaldsstrid

I Ringsted har en tidligere virksomhedsejer nu fået sat sit punktum i striden mod selskabet Affald Plus - det tidligere Fasan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hans Henrik Bang fra Ringsted er en stædig mand. Efter sammenlagt 30 til 40 timers arbejde og en massiv sagsmappe senere er han dog også en glad mand.
Han har nemlig endelig vundet en principiel sag mod det kommunale affaldsselskab Affald Plus - som tidligere hed Fasan.

- Jeg er rigtig tilfreds, for jeg synes, jeg havde en god sag, fortæller Hans Henrik Bang, der for et år siden nedlagde sin mindre virksomhed.

De sidste tre år har affaldsselskabets gebyrer givet virksomhedsejere i Ringsted, Vordingborg og Næstved grå hår i hovedet. Hans Henrik Bangs undren begyndte i december 2007, da han modtog en opkrævning på 1050 kroner. Regningen skulle dække for hans virksomheds affald i året 2007 - med tilbagevirkende kraft.

- Jeg undrede mig over, at de kunne opkræve med tilbagevirkende kraft, for det skal man have en særlig hjemmel for at gøre, fortæller Hans Henrik Bang.

Derfor klagede han til både Ringsted Kommune og affaldsselskabet, men de nægtede, at regningen var en fejl. Den dag i dag har selskabet dog endnu ikke kunnet dokumentere, at de har ret til at opkræve gebyrer med tilbagevirkende kraft.
Nu har Retten i Roskilde afsagt sin dom. Hans Henrik Bang skal ikke betale.

- Det er dejligt at have vundet. Jeg håber, at andre vil gøre det samme som mig og kræve at få deres penge igen.