Presset mod upopulær jernbanebro vokser

Det ser ud til, at de folkevalgte på Christiansborg nu lytter til borgere og politikere i Ringsted, som har protesteret mod en jernbanebro i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal et nyt jernbanekryds bygges som en jernbanebro vest for Ringsted Station, hvor det vil medføre en masse gener for naboerne? Nej, siger Ringsteds borgere og politikere, og protesten er blevet hørt på Christiansborg.

Her er der stigende interesse for at få belyst muligheden for i stedet at anlægge krydset på en bar mark øst for stationen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Fremtidssikrede løsninger

Senest har Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, forud for nogle trafikforhandlinger på onsdag bedt om at få oplyst, hvor meget dyrere en østlig løsning vil være.

- I Venstre er vi optaget af, at de løsninger, vi laver, skal være fremtidssikrede. Så kan det være, det er dyrere, men de penge kan være givet godt ud. Og til den nye jernbane er der afsat 10,5 milliarder og 30 procent i reserver. Det skulle undre mig meget, om ikke det er muligt at finde den merudgift inden for de rammer, siger han.