Pral med våben i video gav to års fængsel

En 27-årig mand skal to år i fængsel for at have pralet med våben i en video og for at have trykt falske penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Pral med våben på en video var tirsdag med til at sikre fængselsstraf på hele to år for en 27-årig mand fra Ringsted-egnen – selvom våbnene aldrig er blevet fundet af politiet.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Den 27-årige mand sendte en video med våbnene til en kvindelig bekendt, der meldte sagen til politiet.

Våben ikke fundet

Siden har politiet arbejdet hårdt på at opspore de våben, som manden poserede med på videoen – men det er indtil nu kun lykkedes at finde enkelte patroner.

- Vi ville gerne have de våben væk fra gaden, men det er så desværre ikke lykkedes. Retten har dog heldigvis ikke skånet manden for straf for at huse farlige våben uden tilladelse blot fordi våbnene efterfølgende er blevet gemt væk, siger anklagerfuldmægtig Lise Møller Frandsen til TV ØST.

Manden er også dømt for at have trykt 34 falske 500-kronesedler og for at have udstedt trusler.

Optaget på arbejdsmobil

Videoen, hvor manden poserede med blandt andet en lang række geværer, er ikke blevet delt på sociale medier – men er tilsyneladende udelukkende blevet sendt til kvinden.

- Det var på den baggrund ret let at finde frem til manden, der havde brugt sin arbejdsmobiltelefon til at optage videoerne, fortæller Lise Møller Frandsen.

Hun oplyser, at politiet oprindeligt havde den teori, at manden havde sendt videoen til kvinden for at true hende. Manden er dog ikke blevet dømt for dette forhold.

Den 27-årige mand har været varetægtsfængslet i sagen siden i sommer, og valgte tirsdag at modtage sin dom.