Portræt: Kun Poul Krebs kan gøre Ringsteds borgmester starstruck

Han tager fire år mere for bordenden i Ringsteds byråd. Henrik Hvidesten (V) kunne nemlig som den første på valgaftenen meddele, at han er borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har en aftale. 

Sådan lød det kort efter midnat fra Venstres Henrik Hvidesten, som altså tager fire år mere med borgmesterkæden i Ringsted Kommune. 

- Vi fortsætter den brede konstituering, vi kendte før valget. Det har vælgerne givet os opbakning til, og det synes vi, vi har en forpligtigelse til at fortsætte, lød det fra Henrik Hvidesten.

Og det var lidt set komme på forhånd. For som det også var for fire år siden, så er der langt mellem de politiske slagsmål i Ringsted Kommune. 

Politiker ved en tilfældighed

Det var ellers lidt en tilfældighed, at Hvidesten kom ind i den politiske verden. 

- Den måde, jeg er blevet politiker på og endt som borgmester, har handlet meget om tilfældigheder. Jeg har været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, har han før sagt til TV2 ØST. 

I programmet "Køretur med borgmesteren" mødte vores vært Henrik Hvidesten.

Da Henrik Hvidesten studerede, boede han i København. Men han har altid haft et ønske om at komme tilbage til Ringsted Kommune, hvor han er født og opvokset. 

Starstruck over Poul Krebs

Henrik Hvidestens fordel er, at folk kender ham, modsat hans modstander Per Flor fra Socialdemokratiet, som ikke rigtig har formået at slå igennem. 

Men én ting, som Ringsteds befolkning måske ikke ved, er, at Hvidesten har et blødt punkt for Poul Krebs og hans musik. 

- Jeg har engang mødt ham i virkeligheden ovre på Samsø ved hans hus. Der var jeg lidt starstruck. Jeg turde faktisk ikke rigtig tale med ham. 

Privat bor Henrik Hvidesten sammen med Louise og deres to drenge.