Politisk brøler koster kassen

Det kan koste Ringsted Kommune dyrt, at politikerne nu ændrer mening i sagen om Adamhøjbroen, som de først ville have revet ned, men nu vil bevare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En politisk kovending kan komme til at gøre ondt på pengepungen i Ringsted Kommune. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Banedanmark tilbød ellers på et tidspunkt at betale for byggeriet af en ny bro til 15-16 millioner kroner, men det sagde byrådet nej tak til, og siden blev planan så, at Adamhøjbroen skulle rives ned.

Kritisabel håndtering af sagen

Problemet er bare, at den vej, der så skal håndtere trafikken, ikke er rustet til det, og det vil koste i omegnen af 10 millioner kroner at gøre den klar til belastningen. Sådan lyder i hvert fald meldingen fra 3 borgere i området, der har kastet sig ind i kampen for at bevare broen. De har fået aktindsigt i sagens papirer og har svært ved at forsår kommunens politikere.

- De siger nej til en gave på 15-16 millioner kroner og får måske en udgift på 10 millioner kroner. Så vi taler 25-25 millioner kroner. Det er sgu' kritisabelt, lyder det fra Ole Skou, der er den ene af de 3 mænd på mission.

Ekspropriationsudvalget holder imidlertid fast i, at broen skal rives ned, og det har fået kommunen til at indbringe beslutningen for domstolene.