¨

Politikere siger ja til pølsevogn i Ringsted - formand drømmer om en hotdog

01:25

Video: Ringsted Kommune har besluttet, at Jette og Kenneth Edelmann kan få lov til at få en pølsevogn på torvet i Ringsted. Video: TV2 ØST

Der kommer igen en pølsevogn på torvet i Ringsted. Det har Klima- og Miljøudvalget afgjort på et møde torsdag aften.

Det bliver snart muligt at bestille en indianer i sovepose og en nissearm på torvet i Ringsted.

Politikerne fra Klima- og miljøudvalget i kommunen har nemlig torsdag aften givet parret Jette og Kenneth Edelmann lov til at opstille en klassisk pølsevogn på torvet. Tilladelsen gælder foreløbig i ét år.

Dermed er der sat punktum for et længere forløb omkring pølsevognen. Først fik parret nemlig en tilladelse fra administrationen i kommunen til at opstille pølsevognen. Men den 13. september trak administrationen i kommunen tilladelsen tilbage på grund af en fejltolkning af reglerne for pølsevogne.   

Nu er der dog trukket en streg i sandet, siger formanden for udvalget, Torben Lollike (R), til TV2 ØST.

Jeg må jo sige, at lugten af en hotdog frister, og sådan tror jeg også, at andre har det.

Torben Lollike (R), formand for Klima- og Miljøudvalget

- Vi valgte at følge administrationens indstilling, og den tilladelse betyder, at pølsevognen kan komme op, sådan som parret oprindeligt havde tænkt sig. Vi stemte om det, og ingen stemte imod. En undlod. Dermed er der sat punktum i denne sag, der jo må siges at have været en masse ståhej for en sag, som lander stille og roligt, siger han.

Lugten af hotdogs frister

Han er godt tilfreds med løsningen, der også sikrer 30 kvadratmeter til udeservering.

 - Jeg nyder jo af og til en pølse. Det tror jeg også, at jeg kommer til at spise der. Jeg må jo sige, at lugten af en hotdog frister, og sådan tror jeg også, at andre har det. Nu må vi så se, om der stadig er et marked for at spise udendørs - også i vintermånederne. Det vil jo vise sig, siger Torben Lollike.

Beslutningen indebærer, at kommunen kan sende pladsen i udbud, når tilladelsen udløber om et år.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Sådan ser pølsevognen ud, som i fremtiden skal stå på torvet i Ringsted. Foto: Jette og Kenneth Edelmann

Stor debat

Sagen skabte stor debat og forargelse på de sociale medier over kommunen og nåede altså op på politisk niveau, hvor der i dagsordenen var tre løsningsforslag i spil, som alle indbefattede en pølsevogn. 

Der skal helt klart være en pølsevogn i centrum, hvor borgerne kan få røde pølser og brød

Jette Edelmann, ejer af Baghusets Pølser

Den store opbakning har været overvældende for parret.

- Det har været helt vildt, og vi har hele Ringsteds opbakning. Vi fik borgmesteren (Henrik Hvidesteen (V), red.) og de forskellige partier med, og vi blev kontaktet af Sjællandske Nyheder og Lokalbladet, siger Jette Edelmann.

- Du kan købe kebab og pizza mange steder, men du kan ikke købe en ristet hotdog, så skal du lidt ud af byen. Der skal helt klart være en pølsevogn i centrum, hvor borgerne kan få røde pølser og brød, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App