¨

Politiets nye våben

Foto: TV ØST

Spritbilister der ikke kan fatte at de skal lade bilen stå hvis kørekortet er røget – får nu lovens lange arm at føle – på den hårde måde. POLITIET tager bilen, og synderne får aldrig deres køretøj at se igen

Indtil for 2 år siden, KUNNE politiet konfiskere køretøjer fra bilister uden førerret, som det hedder, men siden er reglerne strammet flere gange. Nu hedder det ikke:  Poliltiet KAN, nu hedder det Pollitiet SKAL tage bilerne fra de der ikke forstår alvoren i at køre uden kørekort flere gange:

”Det er simpelthen blevet meget nemmere med den opstrammede lov”, -siger Politiassistent Carsten Henrichsen, fra Midt- og Vestsjællands Færdselsafdeling i Ringsted.

Midt- og Vestsjællands Politi har de seneste måneder gransket Færdselslovens paragraf 133a, og efter at have prøvet flere sager om konfiskation for en dommer, fungerer loven nu som et effektivt redskab i lommerne på færdselsbetjentene. Siden 1. januar er der konfiskeret 13 biler i politikredsen.

Nogle af de mest forhærde genganger-spritdømte tror sig uden for fare, når de kører rundt i biler der ejes af andre, men med den opstrammede lov kan politiet også konfiskere en spritdømt bilists bil hjemme i privaten:

” Hvis man den der forsynder sig mod loven, ejer en bil, kan vi simpelthen tage hjem og hente bilen i garagen”, -siger Politiassistent Carsten Henrichsen, Færdselsafdelingen i Ringsted.

Og kommer ordet ”konfiskeres” ud af en politimund, skal det forstås som – ”farvel bil, for evigt”:

”Det er definitivt, at bilen den er væk for altid”, siger Carsten Henrichen.

Fortsætter Midt- og Vestsjællands Politi som de er begyndt, vil deres politiauktioner i fremtiden blive et mekka for brugtbilhandlere.  Med en bil konfiskeret hver anden dag, som det er nu, vil der ved årets slutning være små 200 biler til salg i den nordlige del af regionen.

02:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App