Politiet undersøger trusler om skoleskyderi

Politiet er tirsdag formiddag til stede på uddannelsesinstitutionen ZBC i Ringsted, fordi en person har lagt en trussel om skoleskyderi på et chatforum og advarer folk om at tage i skole i Ringsted i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sag om trusler om skoleskyderi har tirsdag sendt politiet til ZBC i Ringsted. Klokken 7.55 fik de en anmeldelse om nogle trusler på chatforum 4Chan, men politiet vil lige nu ikke sige meget mere om sagen. Truslerne skulle handle om skyderi, men det vil politiet ikke bekræfte.

- Det kan jeg ikke komme ind på på nuværende tidspunkt, men det er rigtigt, at der er tale om nogle trusler via internettet, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge TV ØSTs oplysninger er truslerne kommet fra en maskeret mand, der mandag på et chatforum skrev:

ZBC Ringsted, jeg ville holde fri i morgen, hvis jeg var jer :), men heller ikke det er bekræftet af politiet endnu.

Uvist hvem der står bag

Til gengæld vil ZBC-direktør Steen Sørensen gerne bekræfte, at truslerne handler om skyderi.

- En person har skrevet, at man skal lade være med at tage i skole i Ringsted i dag og henviser så til et skoleskyderi. Vi får en henvendelse om truslen her til morgen og tilkalder så politiet, siger Steen Sørensen.

Klokken 11.45 fortæller Carsten Andersen, at undersøgelserne er ved at være afsluttet, men de har endnu ingen ide om, hvem der står bag truslerne.

- Vi ander det ikke, men det er selvfølgelig noget af det, vi forsøger at finde ud af, siger han.