Politiet søger vidner - knivbevæbnet mand gik amok på DSB-medarbejder

Den mand, som onsdag blev varetægtsfængslet for overfald på en DSB-medarbejder, blev anholdt to gange på samme dag.

Oplevede du en syrisk mands voldsomme opførsel tirsdag? Så vil politiet gerne høre fra dig.

En 28-årig mand med syrisk statsborgerskab og opholdstilladelse i Sverige blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Det sker, efter han blev anholdt i et tog, der var ankommet til Ringsted station. Undervejs hertil havde den 28-årige i forbindelse med en billetkontrol overfaldet en 60-årig mandlig DSB-medarbejder med flere slag med flad hånd mod den DSB-ansattes hoved.

DSB-medarbejderen var uden fysiske skader efter overfaldet. Men under efterforskningen af overfaldet fik politiet afdækket, at den 28-årige tidligere på dagen havde truet tre medarbejdere i et supermarked i Nordsjællands Politikreds.

Manden havde været i besiddelse af en mindre kniv og havde endvidere spyttet på en politibetjent, der anholdt ham i anledning af trusselssagen.

Blev anholdt i Nordsjælland

Efter anholdelsen i Nordsjællands Politikreds blev manden imidlertid løsladt.

- De (Nordsjællands Politikreds, Red.) vurderer, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør. Det har de så vurderet, at der ikke var grundlag for, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Men da manden blev anholdt igen tirsdag aften, fandt Midt- og Vestsjællands Politi, at der nu var grund til at fremstille manden i grundlovsforhør.

- Mange bække små gør en stor å, siger Martin Bjerregaard.

I retsmødet i Retten i Roskilde onsdag blev den 28-årige sigtet for trusler på livet, overtrædelse af knivloven og to tilfælde af vold mod personer i offentlig tjeneste. Han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 16. december 2021.

Politiet vil i forbindelse med overfaldet på DSB-medarbejderen i toget gerne høre fra de passagerer, som overværede overfaldet i toget til Ringsted med ankomst klokken 21.16.

Vidner fra toget bedes henvende sig til Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 46351448 eller via nærmeste politi på telefon 1-1-4.