¨

Politiet skyder mod muskelhunde i blodrus

Foto: TV ØST

2 kamphunde gik mandag middag amok ved Ringsted. 4 får blev skambidt af hundene, før politiets skud skræmte dem på flugt.

4 får blev skambidt – og 2 døde.

Det er status efter 2 kamphunde mandag middag gik amok i blodrud og angreb 8 får på en mark ved Ringsted.

Jagtede får på mark

Anmeldelsen til politiet kom klokken 11.16 – og da politiet nåede frem jagtede muskelhundene stadig fårene rundt på marken.

Og der er tale om en frygtelig sag, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er et frygteligt scenarie for alle, når hunde går amok på den måde. Det kunne lige så godt være mennesker det gik ud over, siger han til TV2 ØST.

Skød mod hundene

Først forsøgte politifolkene med råb at skræmme hundene væk fra fårene – men uden held. Angrebene på fårene fortsatte, og til sidst måtte politiet skyde mod hundene for at standse dem.

Derefter flygtede de fra stedet.

Med hjælp fra lokale borgere fandt politiet hurtigt frem til hundenes ejer, og de to hunde blev efterfølgende konfiskeret.

Ejeren kan se frem til retsopgør

- Den 26-årige ejer er meget ked af det her – og han har accepteret, at vi beholder hundene, indtil vi får sagen udredt, siger Martin Bjerregaard.

Hundene var forsikret, så ejeren kommer efter alt at dømme ikke til at hænge på regningen for hundenes angreb.

Ejeren kan dog se frem til et retsopgør efter hændelsen.

- Vi skal nu have undersøgt om hundene er af kamphunderace – det vil sige, at ejeren skal bevise for os, at de ikke er det. Samtidig skal vi overveje, hvad konsekvensen for hundene skal være efter de angreb fårene, siger Martin Bjerregaard.

Hundene selv har det efter omstændighederne godt.

- Den ene hund blev ramt af et strejfskud i øret, men de er ikke betydeligt skadet efter hverken angrebet på fårene eller det efterfølgende skyderi, siger han.

Politifolk rystede

Martin Bjerregaard kalder det for en usædvanelig og grim sag.

- Det er en værre sag, og kollegerne, der var derude, var også rystede. Det eneste gode, der er at sige er, at vi har styr på det nu.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App