Politiet øger sin tilstedeværelse i Ringsted efter planlagt attentat mod eksil-iranere

Politiet kører deres mobile politistation ud i Ringsted for at skabe tryghed efter gårsdagens pressemøde med PET.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi reagerer nu, efter det tirsdag under et pressemøde hos PET kom frem, at den iranske efterretningstjeneste planlagde et attentat mod en gruppe eksil-iranere i Ringsted.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har onsdag valgt at køre deres mobile politistation ud på torvet i Ringsted, hvor borgeren kan komme i dialog med politiet.

quote Der kører en meget stor og omfattende sikkerhedsoperation

Svend Larsen, politidirektør ved Midt- og Vestsjællands Politi

Ved pressemødet oplyste PET-chef Finn Borch Andersen, at en norsk statsborger med iranske rødder blev anholdt den 21. oktober for at have sat iransk efterretningstjeneste i stand til at virke i Danmark.

Derfor bliver en gruppe eksil-iranere i Ringsted lige nu beskyttet af det danske politi.

Har ikke modtaget nogen henvendelser

Ifølge PET er gruppen truet, fordi de forholder sig kritisk til det iranske præstestyre. PET frygtede et angreb på de truede personer. Det var derfor man lukkede ned for det meste af Sjælland den 28. september, forklarede PET på pressemødet.

Den mobile politistation i Ringsted ruller ud, selvom politiet ikke har modtaget nogen henvendelser fra utrygge borgere.

- Det kan jo være, folk tænker, at det vil vi ikke genere politiet med, siger Svend Larsen, politidirektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

- Der vil vi meget hellere komme ud til borgerne og sige, at vi vil faktisk gerne være til rådighed. Det skal være nemt at komme i kontakt med os. Vi kommer til at være på torvet.

Omfattende sikkerhedsoperation i gang

Ifølge politidirektøren har der i et længere stykke tid kørt en særlig sikkerhedsoperation i Ringsted. Målet med operationen er at sikre, at gruppen af eksil-iranerne ikke udsættes for et angreb i byen.

Men Svend Larsen ønsker ikke at gå i detaljer om sikkerhedsoperationen. 

- Der kører en meget stor og omfattende sikkerhedsoperation, som har til formål at sikre, at der ikke bliver gennemført sådan et angreb, siger han

Kan du sige lidt mere om det? Hvad er det, som I præcist gør?

- Nej, det kan jeg ikke. Det håber jeg også, der er forståelse for. Vi siger ikke noget om, hvad sikkerhedsoperationen går ud på. Det er fortrolige oplysninger om, hvad det konkret er, vi gør for at afværge risikoen for sådan et angreb, siger Svend Larsen. 

Eksil-iranere er udsat for trussel

Ifølge PET er gruppen af eksil-iranerne i Ringsted truet, fordi de er aktive i ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz). Det er en bevægelse, der er kritiske for præstestyret i Iran. Og bevægelsens kommunikationsdel producerer blandt andet tv-udsendelser til udlandet om dette.

HVAD ER ASMLA?

Det er dem, som et angreb var rettet mod ifølge PET. Men politidirektøren i Midt- og Vestsjællands Politi fastholder, at truslen kun er rettet mod gruppen og ikke de almene borgere i Ringsted.

- Der er en trussel, som retter sig mod bestemte personer. Og det er klart det er en alvorlig situation, siger han.

Men kan borgerne føle sig trygge i Ringsted?

- Ja, der er det vigtigt at være opmærksom på truslen retter sig mod nogle bestemte personer, som er knyttet til en eksil-iransk gruppe. Der er ikke en trussel som retter sig mod den almindelige borger i Ringsted eller andre steder i Danmark, siger Svend Larsen.

Han opfordrer derfor folk til at leve deres liv som normalt. Men borgerne skal stadig kontakte politiet, hvis de opdager noget unormalt.

- Hvis man ser noget mistænkeligt, så skal man i denne situation ligesom i andre ringe til politiet. Vi sidder klar ved telefonerne, siger han.

Den mobile politistation er på torvet i Ringsted fra klokken 15.00 onsdag.