Politiet har smølet med højresvingsulykke

I 15 måneder lå sagen om en højresvingsulykke i Ringsted stille hos politiet. Det er en krænkelse af menneskerettigheder, siger landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet glemte i lang tid tilsyneladende alt om en alvorlig ulykke i Ringsted med en højresvingende lastbil.
 
En kvindelig cyklist kom alvorligt til skade, men alligevel lå sagen stille hos Midt- og Vestsjællands Politi i 15 måneder. Det var i forbindelse med intern kontrol og tilsyn, at politiet opdagede, at sagen ikke var færdigbehandlet.

På grund af smøleriet har Østre Landsret forleden slået fast, at menneskerettighedskonventionen er overtrådt. Sagen er ikke behandlet inden for rimelig tid.

Ulykken skete i Ringsted 24. september 2007 i et kryds ved Holbækvej. Lastbilen drejede til højre, og i den forbindelse
væltede cyklisten. Hun fik nøglebensbrud, kæbebrud, kraniebrud, indre blødning i hjernen og varige mén.

I første omgang blev chaufføren ikke sigtet. Først i januar 2009 opdagede ordensmagten, at der ikke var gjort mere ved sagen, og i telefonen fik chaufføren så at vide, at han nok ville blive sigtet.
 
I marts 2010 tog Retten i Roskilde fat på sagen og idømte chaufføren en betinget frakendelse og 10 dagbøder á 5000 kroner for uagtsom legemsbeskadigelse og for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Men i landsretten er chaufføren forleden blevet frifundet for de alvorligste dele af tiltalen.
 
Ingen vidner har set ulykken, og der er heller ikke tekniske undersøgelser. Dommerne tør ikke fælde dom alene på placeringen af lastbilen, cyklisten og cyklen efter ulykken, hedder det. 

Resultatet er blot en bøde på 500 kroner, fordi den 38-årige chauffør ikke udviste agtpågivenhed.
 
Under retssagen i landsretten er en politiassistent blevet udspurgt om den langvarige sagsbehandlingstid. Men han kunne ikke svare på, hvorfor sagen kom til at ligge stille, fremgår det af dommen.
 
/ritzau/