Politiet beskærer natpatruljer i Ringsted

En større omlægning af beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi betyder, at fem patruljer spares væk i Ringsted, skriver DAGBLADET Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En patrulje er en vagt med to betjente og en vogn, og besparelsen er anbefalet af et par konsulentfirmaer, som har gennemgået hele organisationen. Politistationen i Ringsted er i dag base for en vogn, som døgnet rundt dækker Ringsted. Men i fremtiden skal patruljen fem nætter om ugen have base i Køge - kun natten til lørdag og natten til søndag skal patruljen fortsat køre ud fra politistationen i Ringsted.

Omlægningen sker for at opprioritere behandlingen af straffesager, men møder modstand fra de berørte betjente, der
orienteres på mandag.

- Hvad skal vi sige til folk efterhånden? Den service, vi yder, bliver mere og mere forringet. Udrykningstiden bliver længere, for der er altså 20 minutters køretid fra Køge til Ringsted, bemærker en betjent, der ønsker
at være anonym.

Politiinspektør Henrik Mikkelsen, der er linjechef for lokalpolitiet, mener, omlægningen er en god idé.

- Vi vil godt have bedre tid til at behandle straffesager - for eksempel personfarlig kriminalitet. Og da det samtidig er vores erfaring, at det fremover vil være vanskeligt at tiltrække personale til beredskabet i Ringsted, vil nogle få nattevagter blive dækket fra Køge, forklarer han og afviser ifølge DAGBLADET Ringsted, at politiet bliver mindre synligt.