¨

Politi måtte følge skræmte vidner hjem

Foto: TV ØST

En 28-årig mand råbte skældsord til dommeren og truede vidner. Nu venter en tur i fængsel.

En retssag mod en 28-årig mand udviklede sig i mandag formiddag dramatisk, da han to gange sagde "luk røven" til dommeren, som derefter måtte tilkalde en vagtmand, fordi to vidner frygtede at blive overfaldet. Manden var tiltalt for en stribe forhold - blandt andet mordtrusler mod vidner, skriver DAGBLADET Ringsted

Og manden kølede ikke ned, da han kom i selskab med vagtmanden. Tværtimod fremsatte han nye trusler mod vidnerne, inden han kørte fra retten, selv om han ikke har noget kørekort og tidligere er frakendt retten til at køre bil. Dommeren og anklageren valgte derefter at tilkalde en politipatrulje, som kunne følge vidnerne trygt hjem.

Den tiltalte gik altså glip af domsafsigelsen, men han har været i retten utallige gange før, så han kender alt til, hvordan det foregår. Og dommen endte på 60 dages fængsel, en ny frakendelse af retten til at køre bil i tre år, en bøde på 10.000 kroner samt konfiskation af en kamphund.

Netop forholdet med kamphunden - en American Staffordshire - var omdrejningspunkt for størstedelen af de 11 forhold, han var tiltalt for. Hunden havde han købt i Polen, selv om han i en tidligere retssag er blevet frakendt retten til at eje, bruge, slagte eller på nogen måde beskæftige sig med dyr, skriver DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App