Politi efterlyser vidner efter flere mistænkelige brande i Ringsted

Siden 2. juledag har politiet rykket ud til en række sager i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi beder offentligheden om hjælp til at blive klogere på en række brande i Ringsted de seneste dage, som muligvis kan være påsatte, og hvor fyrværkeri i flere af tilfældene kan være brandårsagen. 

Natten til mandag blev der først antændt et lille bål i en bunke affald i et cykelskur på Bryggerstræde. Senere på morgenen opstod der brand i en container på adressen Buegangen ikke langt Klosterparks Allé. 

Søndag tidlig aften fik politiet en anmeldelse om en mindre brand på et toilet i et tog, som var slukket og holdt stille på Ringsted Station. 

Om morgenen lørdag 2. juledag udbrød der brand i en bygning på Søgade, der blandt andet er hjemsted for avisen Dagbladet. Her blev der smidt en genstand ind gennem en brevsprække, som antændte indholdet i en papirkurv og medførte røg. Beboerne i lejligheder ovenover avisen kom ud af bygningen, og ingen kom til skade. 

Der blev også sprunget en postkasse i stykker på adressen ved siden af lokalavisen. 

Politiet efterlyser i den forbindelse vidner, som har set personer omkring Søgade lørdag morgen i tidsrummet fra klokken 06.00 til 06.50, hvor anmeldelsen om branden i Dagbladets lokaler kom. 

- Det er ikke usædvanligt, at vi ser mindre påsatte brande eller fyrværkeribrande på denne årstid. Men fælles for disse brande er, at vi ikke umiddelbart har kunnet afklare forholdene omkring dem, så de kan være påsatte,

- Så vi vil meget gerne afklare, om der er tale om uheld, meget farlige drengestreger eller måske noget endnu mere alvorligt, siger Charlotte Tornquist fra politiets presseafdeling.

Kanonslag kastet ind i kælder

Udover de ovennævnte episoder efterlyser politiet vidner og to konkrete mænd efter en episode på Harhoffs Alle 2. juledag, hvor der blev kastet en sten og et hjemmelavet kanonslag ind i en lejlighed, hvor fire unge lå og sov.

Kanonslaget sprang i kælderrummet og forårsagede en brand i en sofa. Ingen af de unge kom til skade. Derudover blev lejlighedens postkasse også sprængt i stykker.

Mændene beskrives som 17-23 år og danske af udseende med lys hud. Den ene havde lyst mellemlangt hår, mørke briller og var iført en mørk uldfrakke. Den anden var iført en sort dunjakke med hætten trukket op. 

Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på telefonnummeret 1-1-4.