Politi efter flystyrt: De slap ualmindelig heldigt

De to personer, der søndag styrtede ned med et mindre passagerfly ved Ringsted Flyveplads, slap med rifter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politi og brandvæsen var søndag eftermiddag massivt til stede ved Ringsted Flyveplads, hvor et mindre passagerfly styrtede ned på en nærliggende mark.

Ifølge politiet befandt der sig to mænd i flyet, som kom lettere til skade ved ulykken. Den ene kunne gå fra ulykken, mens den anden blev kørt til tjek på det nærliggende sygehus. Begge slap med rifter og snitsår.

- De er sluppet ualmindelig heldigt fra den ulykke, fordi flyveren ser total smadret ud, siger Carsten Andersen ved Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

De to personer er 46-årig mand med adresse i udlandet og en 43-årig mand fra Vallensbæk. 

Afbrød landingen

Ulykken skete i forbindelse med, at flyet skulle lande på flyvepladsen.

- De forsøger at lande, men af ukendte årsager afbryder de og stiger igen. 500 meter syd for flyvepladsen falder de ned på en mark, sagde Lars Galasz, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, søndag til TV ØST. 

Politiets vagtchef bekræfter, at man har fået en melding fra alarmcentrale om et fly, der er faldet ned
Politiets vagtchef bekræfter, at man har fået en melding fra alarmcentrale om et fly, der er faldet ned
Foto: René Lind
 
 
Foto: Henrik Larsen

Ulykken skal nu undersøges nærmere af Havarikommissionen.

Den ubemandede flyveplads ved Ringsted er hjemsted for den traditionsrige 'Midtsjællands Motorflyveklub' med omkring 150 private medlemmer. Alle med motoriserede fly og lette fly.

Ikke første ulykke ved Ringsted Flyveplads

Det er ikke første gang, at et fly forulykker ved Ringsted Flyveplads. I juli 2016 forulykkede et veteranfly af et KZ3-fly fra 1943 på flyvepladsen. 

Flyet landede dengang skævt på venstre side, hvilket medførte at landingsstellet i venstre side knækkede sammen under flyet, så det lavede en pirouette på jorden.

Her befandt to personer sig i flyet. Begge slap med knubs.