Trodsede forsamlingsforbud - folk stimlede sammen for at se på ildebrand

Trods advarsler om giftig røg fra en brand i Ringsted og et verserende forsamlingsbud stimlede nysgerrige borgere sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flammerne stod midt på eftermiddagen ovenud af taget på en industribygning i Ringsted. Røgen kunne ses milevidt, og flere fik lyst til at besigtige røgens kilde ved selvsyn.

Således stod mindst 20 personer tæt forsamlet nær branden, viser billeder fra stedet. Det er i strid med den gældende lovgivning, også kaldet forsamlingsforbuddet, der har til formål at begrænse coronasmitte.

quote Vi har haft patruljer nede for at jage dem væk

Boye Rasmussen, Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har samtidig bedt borgere i nærheden om at blive inden døre og lukke vinduer og slukke ventilationsanlæg, fordi røgen fra branden er både sort og giftig.

Vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at patruljer på stedet har bedt folk om at forsvinde.

- Vi har haft patruljer nede for at jage dem væk. Vi er opmærksomme på dem.

Kan koste 2.500 kroner

Bøden for at forsamle sig flere end ti personer takseres efter gældende regler til 2.500 kroner.

Der dog ingen forlydender om, at der skal være udskrevet bøder. Ifølge Boye Rasmussen har politiet haft nok at gøre på brandstedet.

Branden i bygningen på Industriparken 4B i Ringsted brød ud kort før klokken 14. Branden tog efterfølgende fart og har raseret store dele af bygningen, som huser Aqua Danmark og Jysk.

Slukningsarbejdet er så omfattende, at det kommunale redningsberedskab har tilkaldt assistance fra Beredskabsstyrelsen, som er kørt til branden med otte brandfolk, en autosprøjte og en tankvogn.