Pizzeria donerer flere tusind kroner til ofre for jordskælv: - Jeg er stolt

Express Pizzeria i Ringsted har doneret tirsdagens omsætning på 62.000 kroner til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Basir Güngördü fra Ringsted så dagens omsætning, blev han både overrasket og stolt.

Efter at have langet pizzaer i lange baner over disken en hel dag har han nemlig omsat for hele 62.000 kroner. De penge kan han nu donere til ofrene for jordskælvet i Tyrkiet, der ramte landet natten til mandag.

quote Jeg var rigtig glad for Ringsteds hjælp. Det er det, jeg er stolt over

Basir Güngördü, indehaver, Express Pizzeria

- Jeg tænkte, det kan godt være, vi kan lave en omsætning på cirka 20.000 til 25.000, men vi har indsamlet 62.000 kroner. Vi var så glade. Vi var meget trætte i går efter alt det arbejde, men vi var så glade, fortæller Basir Güngördü, der driver Express Pizzeria i Ringsted.

For at kunne skrabe så mange penge sammen som muligt havde Basir Güngördü skrevet ud på Facebook, at tirsdagens omsætning ville gå til familierne til de mange ofre. Alligevel kom det bag på ham, hvor mange borgere, der valgte at støtte op om tiltaget.

- Selvfølgelig blev vi lidt forsinkede med maden, men kunderne sagde bare fint. Vi fik kun ros af dem.

Arbejdede frivilligt

Udover de mange kunder valgte medarbejderne på pizzeriaet også at støtte op om tiltaget ved at arbejde frivilligt, og humøret var højt, selvom der var travlt.

- Jeg er stolt, og mine medarbejdere var stolte over, hvad de har gjort. Det er også meget vigtigt, lyder det fra Basir Güngördü.

Basir Güngördü
Læs også
Sender dagens omsætning til ofre for jordskælv: - Vi kan ikke gøre andet
Basir Güngördü
Læs også
Sender dagens omsætning til ofre for jordskælv: - Vi kan ikke gøre andet

Pengene vil indehaveren give til Ringsted Tyrkisk Kultur Center, som skal stå for at fordele midlerne i det berørte område.

- Det kan godt være, jeg stammer fra Tyrkiet, men det er ikke det. Det er ikke derfor, jeg hjælper. Jeg tænker på det menneskelige. Så jeg var rigtig glad for Ringsteds hjælp. Det er det, jeg er stolt over, siger Basir Güngördü.