Pendler om takstreform: Burde indføres i hele landet

Natten til søndag trådte trafikselskabernes nye takstsystem i kraft, og det var flere pendlere på Ringsted Station godt tilfredse med mandag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt takstsystem på Sjælland og øerne betyder, at områdets flittige pendlere enten skal have flere eller færre penge op af lommen, når de stiger på toget mandag morgen.

quote Vi burde have ét takstsystem for hele landet. Så stort et land er vi ikke

Inger Hansen, pendler

DSB’s, Movias og Metroselskabets nye takstsystem er nemlig trådt i kraft natten til søndag. Takstreformen skal ifølge de tre trafikselskaber sikre, at priserne og zonesystemerne bliver mere ensartede. Et enklere system, som de kalder det. Og det nye system vækker begejstring hos blandt andet Inger Hansen, der normalt tager toget fra enten Sorø eller Ringsted til København.

- Jeg synes, det er genialt. Det andet med forskellige takster har været noget møg. Der skal være ét takstsystem, siger hun, da TV ØST møder hende på Ringsted Station mandag morgen.

Ét samlet takstsystem

Stod det til hende, så skal takstreformen ikke stoppe her. Hun mener nemlig, at trafikselskaberne burde reformere taksterne i resten af landet også.

- Vi burde have ét takstsystem for hele landet. Så stort et land er vi ikke, siger hun.

Inger Hansen ved endnu ikke, hvad takstreformen kommer til at betyde for prisen på hendes togrejser. Hun rejser nemlig på periodekort, og der er noget tid, før det skal fornyes.

Bøvl med implementeringen

Janus Jensen rejser fra Ringsted til Roskilde, og han er også glad for det nye takstsystem.

- Det er meget godt. Jeg har hørt, at det skulle blive billigere at rejse på den strækning, så det er jeg godt tilfreds med, siger han til TV ØST.

quote  Jeg har hørt, at det skulle blive billigere at rejse på den strækning, så det er jeg godt tilfreds med

Janus Jensen, pendler

Han synes dog, at hele implementeringen af systemet kunne være løst bedre. Trafikselskaberne er blandt andet blevet kritiseret for, at deres medarbejdere ikke var godt nok uddannet i det nye system, og lørdag kunne TV ØST derudover berette, at takstsystemet var blevet sat i drift på Rejsekort før tid.

- Jeg synes, det er lidt uprofessionelt, at det ikke fungerede, som det skulle, siger Janus Jensen.

De tre trafikselskaber er færdige med at gennemføre takstændringerne i IT-systemerne på diverse billetplatforme, og pendlerne burde derfor ikke opleve problemer med at købe billet mandag morgen. 

Om takstreformen