Pendler-Anne: Jeg hader at komme for sent

Det er især pendlere mellem Ringsted og København, der oplever forsinkede tog. Frustrerende og irriterende, lyder det fra nogle af dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På perronen i Ringsted mandag morgen stod pendlerne som sædvandligt klar til at stige på toget mod København.

Igen fortalte afgangstavlen de rejsende, at det var en tur med forsinkelser, de havde i vente. Toget klokken 8.18 med forventet afgangstid 8.24.

Og for mange af de ventende pendlere er det ikke et særsyn.

quote Man skal indstille sig meget på, at der nærmest altid kan være forsinkelser

 Anne Skov Jensen, pendler fra Ringsted

- Man skal indstille sig meget på, at der nærmest altid kan være forsinkelser, synes jeg. Man skal altid have det i baghovedet, siger Anne Skov Jensen, som pendler fra Ringsted.

Overholder ikke tog til tiden

Det udsagn bakker DSB’s egne tal op. Ikke en eneste måned i 2016 frem til september har pendlerne på strækningen oplevet at få tog til tiden - ud fra de krav, som DSB selv har stillet op.

Det betyder, at togene har været forsinkede mere end tre minutter mere end rundt regnet hver ottende afgang.

- Jeg synes, det er meget frustrerende, at du aldrig kan vide om du kommer til tiden og jeg hader at komme for sent. Så det er meget irriterende, siger Anne Skov Jensen.

Pendler: Vi er magtesløse

Samme oplevelser har også andre af de rejsende fra Ringsted.

quote Vi er magtesløse

Omar Sleiman, pendler fra Ringsted

- Her på det sidste har det ikke været så godt. Der er toget kommet tit for sent, synes jeg. Og det er da mega irriterende, siger Josefine Rytter, som også venter på perronen i Ringsted.

-  Jeg ved ikke helt, hvad det er der gør, at vi er så forsinkede hver dag. Men vi er jo magtesløse, så vi må bare følge med, siger Omar Sleiman fra Ringsted.

Forsinkelserne for 2016 er opgjort frem til og med september og tallene viser, at det især så skidt ud for Ringsted-pendlerne i maj. Her kørte kun lige over 60 procent af togene til tiden.