Pas på: Tyve mærker dit hus af

2 personer i Ringsted blev tirsdag eftermiddag set i gang med at sætte kridtmærker på huse. Måske for at angive mulige indbrudssteder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er værd at holde øje med, om der er sat mærker på dit hus. Afmærkningen kan nemlig være potentielle tyveknægte, der kridter mulige indbrudssteder af.

Tirsdag eftermiddag observerede en kvinde på Dagmargade og Teglovnsvej i Ringsted 2 personer på cykel, som satte streger på huse, og senere på aftenen advarede hun andre om de 2 mistænkelige personer via Facebook.

- Jeg bliver lidt mistænkelig, da jeg ser at manden tager et stykke kridt op og tegner på husnummeret, på huset, jeg kan se at det er 2 sigøjner, en mand og en dame, jeg køre vider, og er væk i ca. 30 minutter, da jeg møder dem igen, ved det et andet hus 3 sideveje længer hende. det samme sker, igen at han tager et stykke kridt op og tegner på husnummeret, så ringede jeg til politiet, den flinke betjent fortæller mig at det er rigtig at der er en tyvebande der huserer i Ringsted for øjeblikket, og at deres fremgangs måde er at tegne på husnummeret eller på postkasserne, skriver hun.

Affald, streger og måtter

Hos politiet kender de udmærket til tyvenes metoder om at afmærke forskellige steder.

- Vi har før hørt om, at folk har fået hældt affald ud i indkørslen, eller deres dørmåtter var sat op ad døren - formentligt så man kan se, om der er nogen hjemme, der kommer og tager måtten ned eller fjerner skraldet, siger han, og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der også blevet advaret om røde streger på huse de seneste dage.

Martin Bjerregaard kan dog ikke umiddelbart bekræfte, at Ringsted skulle være særligt hårdt ramt af indbrud for tiden, eller at der skulle være en tyvebande, der hærgede området.

Har du været udsat for at få mærket dit hjem af, vil vi meget gerne høre fra dig og kan kontaktes på redaktion@tv2east.dk.