¨

Partier foreslår mere lempelige hus-regler

Foto: TV ØST

Den omdiskuterede sag om Jacob Ipsens tag får nu tre politikere i Ringsted Kommune til at foreslå, at der bliver kigget på reglerne.

Sagen om taget af betontagsten på Sorøvej 27 i Ringsted får nu en politisk eftervirkning. Tre partier er således gået sammen om et beslutningsforslag til byrådsmødet på mandag.

Det er Henrik Thomsen, Finn Andersen og Torben Lollike fra henholdsvis Liberal Alliance, Konservative og Radikale Venstre, som i fællesskab lægger op til, at det 'skal undersøges, om det er muligt at lempe på regler omkring fremtoning og materialevalg på borgernes ejendomme'. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Baggrunden for forslaget er - ifølge ophavsmændene - at flere af kommunens lokalplaner er udarbejdet i 1960'erne og derfor ikke tager højde for nye byggematerialer og energiformer - for eksempel opsætning af solcelleanlæg.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) afviser forslaget, som han overfor DAGBLADET Ringsted stempler som populistisk.

Skal rive tag af sit hus

I sagen om Jacob Ipsens tag tillod lokalplanen ikke, at han havde et rødt tag af beton i stedet for ler på, selv om det var svært at se forskel på de to materialer fra afstand. Han havde været opmærksom på, at den nye lokalplan sagde, at taget skulle være rødt. Men han var ikke opmærksom på, at teglene skulle være af lavet af ler.

Han fik dispensation ad to omgange, men i efteråret besluttede kommunen endeligt, at taget skal pilles af og et korrekt et af slagsen sættes op. Jacob Ipsen har siden fået en del opbakning i sagen. En håndværker har eksempelvis tilbudt at donere 100 arbejdstimer til hjælp med at få det nye tag på.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App