For tredje gang er der blevet afholdt foodcamp på ZBC i Ringsted. Her er børn i alderen 8-12 år samlet for at prøve kræfter med kogegrej og kageruller.
- Det er skægt at være her. Det er ikke ligesom de kedelige skoler, som man går i i hverdagen, siger Silja Leonora Krogh-Hansen.
Man får lov til at lave kage og spise den, og det er hyggeligt
Selvom hun egentlig har vinterferie, har hun frivilligt valgt at tage på foodcamp med 15 andre børn, hvor der bliver lavet alt fra pasta til brød og kager.
Caysa Thygesen og hendes lillesøster har ligeledes skiftet ferien ud med foodcamp.
- Selvfølgelig vil man gerne holde fri, men det her er en anden måde at gå i skole på. Man får lov til at lave kage og spise den, og det er hyggeligt, siger Caysa Thygesen.
Mangler unge i branchen
Mette Kristensen, som er faglærer på ZBC i Ringsted, kom på idéen til foodcamp, fordi hun lagde mærke til, at mange børn ikke havde andre planer i deres ferie.
- I dag laver børnene flødebolle-cupcakes, og når de går hjem i dag, så har de noget med hjem til deres mor og far, og så er de rævestolte, siger Mette Kristensen.
Artiklen fortsætter under billeder.
Ifølge Mette Kristensen er det en god måde for de unge at blive klogere på kokke- og konditorfaget. Det er en branche, hvor der mangler unge på uddannelsen.
- Hvis ikke børnene har en forælder eller et andet familiemedlem, som er i fødevarebranchen, så har børnene ikke kendskab til det, og til at man kan blive noget i den branche, siger Mette Kristensen.
Foodcampen fortsætter resten af vinterferien. Faglærerne håber på at kunne gøre det igen i efterårsferien.