På skolebænken i vinterferien - camp skal give børn lyst til at lave mad

I Ringsted afholdes der lige nu foodcamp for børn. Campen skal udover at underholde børnene give dem kendskab til kokke- og konditorbranchen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tredje gang er der blevet afholdt foodcamp på ZBC i Ringsted. Her er børn i alderen 8-12 år samlet for at prøve kræfter med kogegrej og kageruller.

- Det er skægt at være her. Det er ikke ligesom de kedelige skoler, som man går i i hverdagen, siger Silja Leonora Krogh-Hansen.

quote Man får lov til at lave kage og spise den, og det er hyggeligt

Caysa Thygesen, deltager i foodcamp

Selvom hun egentlig har vinterferie, har hun frivilligt valgt at tage på foodcamp med 15 andre børn, hvor der bliver lavet alt fra pasta til brød og kager.

Caysa Thygesen og hendes lillesøster har ligeledes skiftet ferien ud med foodcamp.

- Selvfølgelig vil man gerne holde fri, men det her er en anden måde at gå i skole på. Man får lov til at lave kage og spise den, og det er hyggeligt, siger Caysa Thygesen.

Mangler unge i branchen

Mette Kristensen, som er faglærer på ZBC i Ringsted, kom på idéen til foodcamp, fordi hun lagde mærke til, at mange børn ikke havde andre planer i deres ferie.

- I dag laver børnene flødebolle-cupcakes, og når de går hjem i dag, så har de noget med hjem til deres mor og far, og så er de rævestolte, siger Mette Kristensen.

Artiklen fortsætter under billeder.

Der er god mulighed for børnene at prøve kræfter med kokke- og konditorfaget på foodcamp i Ringsted.
Der er god mulighed for børnene at prøve kræfter med kokke- og konditorfaget på foodcamp i Ringsted. Foto: Arkivfoto

Ifølge Mette Kristensen er det en god måde for de unge at blive klogere på kokke- og konditorfaget. Det er en branche, hvor der mangler unge på uddannelsen.

- Hvis ikke børnene har en forælder eller et andet familiemedlem, som er i fødevarebranchen, så har børnene ikke kendskab til det, og til at man kan blive noget i den branche, siger Mette Kristensen.

Foodcampen fortsætter resten af vinterferien. Faglærerne håber på at kunne gøre det igen i efterårsferien.