Op til 40 nye arbejdspladser i Ringsted - Danish Crown satser på japansk hakkekød

Danish Crown i Ringsted skal producer en speciel type hakkekød til japanske kunder. Og det betyder flere arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagterigiganten Danish Crown vil investere to milliarder kroner i udviklingen af virksomheden.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

quote I Ringsted investerer vi i et nyt anlæg, der udelukkende skal producere til japanske kunder

Søren F. Eriksen, CEO, Danish Crown Pork.

Investeringerne vil ske bredt på tværs af koncernens forretningsområder. Og der vil blandt andet blive investeret i produktionen af en helt særlig type hakkekød i Ringsted i de kommende år.

- I Ringsted investerer vi i et nyt anlæg, der udelukkende skal producere til japanske kunder, forklarer Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork, i pressemeddelelsen.

- Det giver samtidig 30-40 nye arbejdspladser, fordi vi ud over mandskabet til at betjene anlægget også skal have flere folk i udbeningsafdelingen for at have tilstrækkeligt med råvarer til produktionen, forklarer han.

Vil reducere klimaaftrykket

Danish Crown investerer også et trecifret millionbeløb i projekter, der skal bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet og nedbringe koncernens klimaaftryk og miljøpåvirkning.

- Vi kommer til at lave en række forbedringer, som eksempelvis nedbringer vores forbrug af vand og energi, fortæller Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown, i pressemeddelelsen.

- I jagten på at sikre os positionen som verdens mest bæredygtige producent af fødevarer i vores branche vil det være en retning, som vi kommer til at forfølge benhårdt i de kommende år, siger han.

Danish Crowns målsætning er at halvere koncernens klimaaftryk inden 2030 og visionen er at være klimaneutral i 2050.  

Danish Crown vil blandt andet også investere i et bedre arbejdsmiljø. I marts 2019 fortalte vi, hvordan slagteriet havde succesm med at nedbringe antallet af arbejdsulykker. Se video her: