¨

Omfattende sporarbejde går snart i gang – se, hvor togbusserne sættes ind

Arkivfoto. Foto: Michael Nordborg

Tirsdag er der møde om det sporarbejde, der fra slutningen af marts og et halvt år frem vil betyde længere rejsetid til og fra Ringsted.

Tirsdag aften mødes Ringsteds pendlere med repræsentanter fra DSB og Banedanmark for at høre mere om det store sporarbejde, der kommer til at vare fra den 24. marts til og med den 12. juni.

Sporarbejdet betyder blandt andet, at DSB's togafgange gennem Ringsted bliver reduceret med cirka 60 procent, og at der sættes togbusser på flere strækninger. 

Det omfattende sporarbejde, der er det største planlagte sporarbejde i Danmark i 2019, kommer til at have betydning for alle, der skal rejse med tog til og fra Ringsted mellem marts og september.

Udover arbejdet mellem Ringsted og Slagelse vil der også være sporarbejde på Sydbanen i løbet af 2019. 

Den 28. marts begynder Banedanmark et omfattende sporarbejde på Sydbanen mellem Ringsted og Nykøbing Falster, og der vil blive indsat togbusser på flere strækninger - blandt andet mellem Næstved og Nykøbing Falster.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Information er det vigtigste

Pendlerrepræsentant Henrik Værum Høgh, der er initiativtager til mødet med DSB og Banedanmark tirsdag, mener, at det er fuldstændig afgørende, at pendlerne er godt informeret forud for og under sporarbejdet.

- Sporarbejdet får store konsekvenser for os pendlere, der bruger Ringsted Station til daglig. Det kan vi jo ikke rigtig gøre noget ved, så nu må vi prøve at få det bedste ud af det, og derfor er information, information og information og det kommende møde vigtigt, siger han i en pressemeddelelse.

- Det, som jeg håber at få ud af det, er, at vi får et ordentligt grundlag at træffe beslutninger på. Skal jeg finde nogen at køre sammen med? Skal jeg tale med min arbejdsgiver om at tage nogle hjemmearbejdsdage? Eller skal jeg placere noget af min ferie i perioden? Det håber jeg, at vi bliver klogere på, siger han.

Borgermødet finder sted i samlingssalen på Dagmarskolen, Vestervej 11, 200 meter fra Ringsted Station, tirsdag den 5. februar fra klokken 18.00 til 20.00.  

Alle er velkomne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App