Nyt partnerskab i Ringsted skaber landets største wellnesskæde - kun for heste

Sandie Bregnager Kjær er teamet op med Slangerupgaard i Ringsted, hvor de har skabt landets største wellnesskæde kun for heste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Massage, spa og forkælelse.

Det er noget, de fleste kunne bruge en gang imellem, men på Slangerupgaard i Ringsted er wellnessafdelingen forbeholdt heste.

Det er Sandie Bregnager Kjær, som har beskæftiget sig med hestewellness i 20 år, der har teamet op med Slangerupgaard. Sammen har de skabt Danmarks største hestewellnesskæde Healthy Horse A/S.

- Det er altid en drøm, når man laver noget, at man har en stor gennemslagskraft i det, man laver. Og jeg synes, det her var en rigtig god mulighed for det, og så rummer Slangerupgaard oceaner af andre muligheder, siger Sandie Bregnager Kjær.

quote Det har gjort mig utrolig tryg at vide, at det er Sandie, der står for det

Karen-Helene Winblad, hesteejer, Hørsholm

Med seks ansatte og afdelinger fem steder i landet vil Sandie Bregnager Kjær og Slangerupgaard for alvor sætte hestewellness på dagsordenen.

- Hvis vi kunne blive et nyt samlingssted, hvor al ny information om hestevelfærd og trivsel i det hele taget, så var det noget, vi rigtig godt kunne tænke os, lyder det fra Sandie Bregnager Kjær. 

Ikke så udbredt endnu

Begge sider af det nye partnerskab er gået ind i samarbejdet med en stor passion for heste og et fokus på at give hestene de bedste betingelser. Og det indebærer blandt andet aquatræning.

- I det her tilfælde bliver det brugt som et supplement til at gøre en ung hest stærkere og hjælpe den i sin udvikling. Vi har også mange, der kommer med skadede heste.

Hesten laver aquatræning, som er med til at gøre hesten stærkere.
Hesten laver aquatræning, som er med til at gøre hesten stærkere. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Konceptet er endnu ikke så udbredt i Danmark som i for eksempel USA og England, men en af de kunder, der har prøvet det af, er begejstret for tilbuddet.

- Det har styrket ham, så hans balance er blevet meget, meget bedre. Det har gjort mig utrolig tryg at vide, at det er Sandie, der står for det, fordi hun har en kæmpe erfaring simpelthen, siger Karen-Helene Winblad, der har taget turen fra Hørsholm.

Karen-Helene Winblad har haft sin hest i kærlig behandling hos Healthy Horse og synes, at hendes hests balance er blevet meget bedre.
Karen-Helene Winblad har haft sin hest i kærlig behandling hos Healthy Horse og synes, at hendes hests balance er blevet meget bedre. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Fra Hørkram til hestewellness

Hendes nye samarbejdspartner er Alex Buchardt Pedersen, der frem til 2009 stod bag fødevarevirksomheden Hørkram i Sorø.

Ejer af Slangerupgaard Alex Buchardt Pedersen har ikke helt sluppet tøjlerne endnu, selvom hans rolle er en del mere tilbagetrukket.
Ejer af Slangerupgaard Alex Buchardt Pedersen har ikke helt sluppet tøjlerne endnu, selvom hans rolle er en del mere tilbagetrukket. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Nu har han kastet sin kærlighed på heste, og sat sin ene søn på den del.

- På Slangerupgaard har vi en flot wellness-afdeling, som har stået stille et stykke tid, og som skal op at køre igen. Og der har vi valgt, at Sandies ekspertise og hendes koncept Healthy Horse ville være det bedste for os her på Slangerupgaard, til at få løftet den del af vores forretning, siger Michael Buchardt Pedersen, direktør i Slangerupgaard A/S.

Michael Buchardt Pedersen har valgt at indgå et samarbejde med Sandie Bregnager Kjær på grund af hendes store erfaring på området.
Michael Buchardt Pedersen har valgt at indgå et samarbejde med Sandie Bregnager Kjær på grund af hendes store erfaring på området. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Og selv om Alex Buchardt Pedersen er tiltænkt en mere tilbagetrukket rolle i den nye konstellation, har han svært ved helt at slippe tøjlerne.

- Jeg er der, selvom de andre sidder med tingene, så ved jeg, hvad der foregår og kan sætte ind og snakke med dem, så jeg er sikker på, det kører i den rigtige retning. Det har jeg det bedst med, jeg skal helst være i gang hele tiden. Det har jeg det godt med, lyder det fra Alex Buchardt Pedersen.

- Så lever jeg mange flere år endnu.