¨

Nye folketingsmedlemmer i lære hos DF

Foto: TV ØST

Nyvalgte folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti har været i oplæring for at blive godt forberedt på deres nye job på Christiansborg.

Tirsdag rundede Dansk Folkeparti et to dage langt seminar af på Sørup Herregaard uden for Ringsted, hvor flere nyvalgte folketingsmedlemmer var blevet forberedt på det nye job på borgen.

De er blevet undervist i alt fra, hvad et paragraf 20-spørgsmål er, til hvordan de finder rundt på Christiansborg. 

Blandt andet deltog debutanten Jeppe Jakobsen (DF) sammen med den mere garvede Henrik Brodersen (DF). De er sammen med fem andre kolleger valgt ind i Sjællands Storkreds for Dansk Folkeparti. 

- Jeg har lært en masse, som helt lavpraktisk hvordan man kommer ind og hvor man kan parkere. Sådan noget som man skal på alle andre arbejdspladser. Så har vi selvfølgelig snakket om, hvordan man laver politik i vores folketingsgruppe, siger Jeppe Jakobsen. 

Henrik Brodersen har været I folketinget før fra 2007 til 2011, og han kan giver gerne et par råd til debutanten.

-Mit råd er, at man bruger lidt tid på at lære at finde rundt derinde, lære begreberne at kende, gå ydmygt til sagen og lyt godt efter, siger Henrik Brodersen. 

Både Jeppe Jakobsen og Henrik Brodersen er medlemmer af regionsrådet Region Sjælland. Desuden er Jeppe Jakobsen med I Kalundborg byråd, mens Henrik Brodersen sidder i Slagelse byråd. 

Dansk Folkeparti tillader dog ikke et tredobbelt mandat, så de to må vælge enten byrådet eller regionsrådet fra. Og Henrik Brodersen har endnu ikke en idé om, hvad han dropper.

- Nej egentlig ikke, og det har jeg ikke fordi vi endnu ikke ved,  hvad det er, vi skal arbejde med på Christiansborg, siger Henrik Brodersen. 

Det valg er også stadig uvist hos partifællen Jeppe Jakobsen. 

- Det har jeg heller ikke helt afklaret endnu. Jeg tager mig lige et par dage til at træffe den endelige beslutning,  omkring hvilken vej det skal være. Der er nogle kabaler, der skal gå op først, siger Jeppe Jakobsen. 

De nyvalgte folketingsmedlemmers får første arbejdsdag den 6. oktober hvor Folketinget åbner.

[video:videonode:253326]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App