Ny stor stigning: Yderligere 41 ansatte på Danish Crown smittet med coronavirus

Nu er det samlede antal oppe på 120 smittede på slagteriet i Ringsted. Den store stigning betyder nu, at alle medarbejdere skal testes i dag, torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden mandag er antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget fra 79 til nu 120.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

quote Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen

Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown

Det er en stigning på 41 henover de seneste tre døgn. Det er en stigningstakt i den høje ende af det, som både Danish Crown og myndighederne forventede. Derfor har Danish Crown aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted skal testes i dag, torsdag.

- Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen og så sætter vi os igen sammen med myndighederne, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Danish Crown: - Vi følger situationen nøje

Blandt de 321 medarbejdere, der blev testet på slagteriet i mandags, blev der umiddelbart fundet 16 nye smittede.

Resten af de 38 nye smittede er fundet i den gruppe af nye medarbejdere, der i løbet af sidste uge blev sendt hjem, enten fordi de er kontaktpersoner til personer, som er konstateret smittet, eller fordi de arbejder i den afdeling, der blev lukket ned tirsdag i sidste uge.

Danish Crown er i tæt kontakt med myndighederne. Det er Region Sjælland, der står for testindsatsen. Statens Serum Institut analyserer prøver og overvåger udviklingen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi følger situationen nøje og har en meget tæt dialog med myndighederne. Vi deler løbende alle de informationer vi har, og på tilsvarende vis får vi løbende myndighedernes vurdering af situationen. På det grundlag tager vi beslutning om, hvad næste skridt er for at få inddæmmet smitten, siger Per Laursen.

På nuværende tidspunkt er der ikke konstateret smitte blandt hverken Fødevarestyrelsens ansatte eller medarbejderne hos det eksterne rengøringsselskab.

Resultatet af torsdagens test på slagteriet i Ringsted forventes at være klar i løbet af weekenden.