¨

Ny skolemodel i Ringsted er droppet

Foto: TV ØST

To års debat og et hav af protester har nu fået Venstre og Socialdemokraterne til at tage konsekvensen. De vil ikke længere støtte den omstridte skoledistriktsmodel for Ringsted Kommune.

Venstre og Socialdemokraterne støtter ikke længere den omstridte distriktsmodel for Ringsted Kommune. Modellen ville samle skoler og daginstitutioner i klynger med hver én leder og én bestyrelse, det skriver DAGBLADET Ringsted.

Processen var ellers så langt fremme, at modellen har været i høring, men nu skal arbejdet med at finde den fremtidige struktur begynde forfra.

- Nu er alle høringssvarene bearbejdet af vores medlemmer i Børne- og Undervisningsudvalget, og vi har derfor besluttet at droppe distriktsmodellen, fordi både forældre og ansatte er markant imod. Først og fremmest er det hensigten at skabe en mere robust skole - men vi skal også have en ny skolestruktur for at sikre både økonomi og faglighed i skolerne i fremtiden, siger Svend-Erik Jakobsen, der er gruppeformand for Socialdemokraterne.

- Det er vigtigt for fremtidens skolestruktur, at der er bred opbakning både politisk og blandt forældrene til modellen og indholdet i skolerne. Derfor må Børne- og Undervisningsudvalget i gang med arbejdet med en ny skolestruktur igen, konkluderer han.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App