Ny rasteplads skaber 50 job

Der er en ny bemandet rasteplads på vej på vestmotorvejen ved Kongsted øst for Ringsted. Det blev besluttet i forbindelse med Folketingets trafikforlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rastepladsen får tankanlæg og cafeteria, og skal placeres i en ensartet afstand til Tuelsø-anlægget ved Sorø i vest og Karlslunde-anlægget i øst. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det var en dejlig overraskelse for os. Vi har ikke hørt om det, før det blev besluttet, siger Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen (V).

Han vurderer, at tankanlægget med cafeteria vil give i omegnen af 50 nye arbejdspladser til kommunen.

Projektet er blevet prioriteret af Transportministeriet i et forsøg på at øge trafiksikkerheden på de danske motorveje. Her vægtes det højt, at der er gode muligheder for at hvile og spise for både almindelige bilister og lastbilchauffører. Ved at skabe flere rastepladser og bedre kapacitet på eksisterende pladser opnår man samtidig større fremkommelighed på vejene.

- Vi afventer nu spændt de nærmere planer for projektet. Det bliver spændende at følge, tilføjer borgmesteren.

Ifølge den foreløbige plan skal den nye rasteplads være klar til indvielse i 2013. Der er afsat 12 millioner kroner til arbejdet i 2010, 14 millioner i 2011 og 12 millioner i henholdsvis 2012 og 2013. Ud over rasteplads-byggeriet ved Kongsted skal pengene bruges til udvidelse af tre rastepladser på det jyske motorvejsnet.