Ny rapport roser regionens sygehuse

Der er bundsolid kvalitet på sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted, konkluderer en ny undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tale om kvalitet, når det kommer til arbejdet på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehus. Alle tre steder har været igennem et omfattende kvalitetstjek i juni og dommen er ganske positiv.

-  Da eksperterne forlod sygehusene efter fem intense dage, var det blandt andet med et budskab om, at der er meget at være stolt af. For eksempel de mange engagerede medarbejdere på nogle meget kvalitetsbevidste sygehuse, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Et kvalitetstjek handler om patienternes sikkerhed og den kvalitet, som sygehusene leverer. Ifølge Region Sjælland er de tre sygehuse blevet gennemgået af seks sundhedsfaglige eksperter fra A til Z.

Rapporten konkluderer, at der kun er anledning til at se på de fire af de 471 krav igen. Og de såkaldte ”fund”, er skete på enkelte afdelinger.

- Eksperterne er grundige, og overser ikke noget, så det er et meget flot resultat, medarbejderne på de tre sygehuse har skabt. Et målrettet fokus på patientsikkerhed og kvalitet ligger bag, forklarer Vagn Bach, der er vicedirektør på sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted.

Det er Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS), der kontrollerer, om sygehusene lever op til kravene i Den Danske Kvalitetsmodel.

I rapporten fremhæver IKAS de tre sygehuses evne til at kombinere kvalitet og effektivitet.

- Vi har sideløbende med vores arbejde med patientsikkerhed og kvalitet haft fokus på effektivitet de seneste år. Med det her resultat kan vi se, at de indsatsområder går hånd i hånd, siger Vagn Bach.