Ny lægehelikopter klar til natteflyvning

Støjmålinger har vist, at Ringsted godt kan bære at være base for en ny helikoptertype, der skal flyve om natten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Falck fra 1. januar lader lægehelikopteren flyve om natten, bliver det med en ny helikoptertype, og det har udløst bekymring lokalt. Hvis den støjer for meget, ville det nemlig betyde, at der skulle udarbejdes en større redegørelse om dens indvirkning på miljøet. Den slags tager tid, og det ville måske kunne betyde, at basen måtte flyttes fra Ringsted.

Det skriver DAGBLADET Ringsted mandag.

Borgmester: Vi er lettede

Men fredag modtog kommunen en støjberegning, og i dag mandag har Teknisk Forvaltning meddelt Falck, at støjen ligger inden for de gældende grænser. Det er altså ikke nødvendigt med en VVM-redegørelse.

- Både vi og Falck er lettede. Der er jo nogle, der synes, det ville være meget sjovere, hvis den havde plads i Roskilde, og der var en risiko for, at de fik heldet med sig, hvis vi skulle udarbejde en VVM-redegørelse, for Falck ville ikke kunne vente med at komme i gang, forklarer borgmester Niels Ulrich Hermansen (V) til DAGBLADET Ringsted.

Allerede i december vil Falck indlede prøveflyvninger, hvor piloterne bruger særlige briller, der gør det muligt at navigere i mørket.