¨

Ny dommer i sagen mod servicechef

Foto: TV ØST

Torsdag takkede dommer Flemming Jørgensen af, og dermed når han ikke at afslutte den store sag mod Ringsted Kommunes tidligere servicechef, der er tiltalt for svindel for millioner af kroner, skriver DAGBLADET Ringsted.

Ny dommer i sagen er Linda Lauritsen, og retspræsident Jørgen Lougart oplyser, at hun vil indkalde til et retsmøde i løbet af foråret. Her vil anklagemyndigheden og forsvarerne skulle afklare, om det er muligt at skære sagen til, så den kan afsluttes som en tilståelsessag.  Kan den det, behøver sagen ikke gå helt om, og den vil så kunne afsluttes uden deltagelse af domsmænd.

Når retssagen ikke blev afsluttet i Flemming Jørgensens tid, skyldes det blandt andet, at retten siden juni har afventet en revisionsrapport fra statsautoriseret revisor Søren Andersen.  Rapporten skal kaste lys over udbetalingen af de 6,7 millioner kroner, servicechefen er tiltalt for at have ladet kommunen betale til personale i hendes private firma.  Søren Andersen har tidligere i retten fortalt, at han ikke kunne finde dokumentation for, at kommunen skulle have udbetalt halvdelen af de mange penge.

Den anden halvdel er bevisligt udbetalt, men spørgsmålet er, om det har været løn for arbejde udført i kommunen.
Rapporten er nu kommet, og den vil måske kunne flytte holdningen hos anklageren eller forsvarerne, så der kan indgås et kompromis om, hvad der eventuelt kan tilstås - og hvad anklagemyndigheden vil kunne acceptere at nøjes med.

Servicechefens medtiltalte veninde har tidligere nægtet sig skyldig i samtlige forhold, og derfor vil det måske komme på tale at køre en selvstændig retssag mod hende, hvis sagen mod de andre tiltalte sluttes som en tilståelsessag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App