¨

Ny biograf i Ringsted rykker nærmere: - Det er en rigtig god julegave

00:50

En ny biograf er måske på vej til Ringsted. Det er planen at den skal bygges ved siden af byens shoppincenter RingStedet. Video: TV ØST

En ny biograf er måske på vej til Ringsted. Det er planen at den skal bygges ved siden af byens shoppincenter RingStedet. Foto: TV ØST

En ny biograf er måske på vej til Ringsted. Det er planen at den skal bygges ved siden af byens shoppincenter RingStedet. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

1 af 3

Borgerne i Ringsted har længe ønsket sig en ny og moderne biograf. Nu er den kommet et skridt nærmere på at blive en realitet.

Borgerne i Ringsted kan måske se frem til en splinterny biograf i byen. 

Ringsted Kommune har nemlig modtaget en ansøgning om økonomisk støtte til en biograf med tre-fire sale fra forretningsmanden Michael Obel, der allerede driver fire biografer, blandt andet Panorama i Slagelse. 

Hvis planerne bliver til virkelighed, skal den nye biograf bygges ved siden af butikscenteret RingStedet i udkanten af Ringsted.  

Det har stået på vores ønskeliste længe, så det er en rigtig god julegave at få

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune

- Vi gør os forhåbninger om, at de lokale, der bor i Ringsted og omegn vil synes, at det her vil blive den bedste biograf for dem at komme i. Derfor vil vi gerne spille en rolle i nærområdet og have en relation til det, fortæller Michael Obel, der også lægger vægt på at ledelse og medarbejdere skal være lokale.

- Så hvis der går en kulturinteresseret person rundt i Ringsted, så vil jeg da håbe, at de søger jobbet som eksempelvis direktør for biografen.

En rigtig god julegave 

Borgmesteren i Ringsted, Henrik Hvidesten (V), håber, at det lykkes at få bygget biografen. 

- Det er noget borgerne i Ringsted Kommune har ønsket sig og efterspurgt i mange år. Det har stået på vores ønskeliste længe, så det er en rigtig god julegave at få, fortæller han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

En ny biograf er måske på vej til Ringsted. Det er planen at den skal bygges ved siden af byens shoppincenter RingStedet. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

I den kommende uge bliver ansøgningen om at bevillige knap 1.2 millioner kroner over tre år behandlet i Kultur- og Fritidsudvalget - og efter nytår tager byrådet endelig stilling.

- Det er realistisk at finde pengene til det, midlerne er allerede afsat, men nu må vi se, om det er det her projekt, som byrådet vil sige ja til, siger Henrik Hvidesten. 

Lokalplanen er klar

Hvis der bliver nikket til planerne i byrådet, så er lokalplanen klar og byggeriet kan komme i gang hurtigt, sådan at den kommer til at stå færdigt allerede i efteråret 2019.

- Man er altid lidt optimistisk, når man stikker spaden i jorden. Men den kan stå klar i det nye år, hvis vi er heldige til august eller september. Så medmindre, der opstår noget, der driller, så bliver den færdig i 2019, siger Michael Obel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App