Nu vil folk bo i Klosterparken

Et boligkompleks med 310 lejligheder i Ringsted er som forvandlet. For et år siden stod 110 lejligheder tomme, men nu er der ligefrem venteliste på nogle af lejlighederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

110 ledige lejligheder. Utilfredse lejere. Og en konkursramt ejer. Det var situationen i Klosterparken i Ringsted for kun et år siden. Men i dag ser det anderledes ud. Nu er Klosterparken et mønstereksempel på, hvordan negativ udvikling i et boligområde kan vendes.

Ejendomsselskabet M. Goldschmidt Holding købte Klosterparken for 375 milioner kroner på Danmarkshistoriens største tvangsauktion. Siden har selskabet investeret 50 millioner kroner i at forbedre de nye ejendomme og udendørsområder.

Og udviklingen af fællesarealerne fortsætter. Flere legepladser, sørøver-legeland, multi-sportsbane og svømmebasin er på vej. De initiativer tiltrækker især børnefamilier til Klosterparken.

- Det er et kæmpe børneområde. Børnene er helt vilde, og der kommer en masse faciliteter. Det er jo meget vigtigt for os, når vi har fire børn, siger Julie Schou, der flyttede til Klosterparken i juli.

Også naboerne er glade for, at der nu er liv i bebyggelsen.

- Det var trist at se lejlighederne stå tomme. Det er godt for byen, siger Lene Hansen, der er nabo til Klosterparken.