¨

Nu har demente Gerda fået gps

Foto: TV ØST

Efter adskillige at være stukket af fra sit hjem har 72-årige Gerda Lisbeth Mølvig fra Ringsted endelig fået en gps. De pårørende er lettet.

Der blev sat det helt store eftersøgningsapparat i sving, da 72-årige Gerda Lisbeth Mølvig søndag forsvandt fra Knud Lavard Centret i Ringsted, hvor hun bor. Gerda Lisbeth Mølvig er svært dement og har flere gange stukket af fra sit hjem. Heldigvis er hun hver gang blevet fundet igen, men fremover behøver det forhåbentligt ikke tage flere timer, for nu har hun fået en gps.

- Det er jo en kolossal lettelse for os. Det skulle være sket meget før, men nu kan vi forhåbentligt slappe lidt af og undgå at få en knude i maven, hver gang de ringer nede fra centret, siger Henning Kaulberg, der er eksmand til Gerda Lisbeth Mølvig.

Hun gik blandt andet fra centret en nat i starten af oktober, hvor det først om eftermiddagen lykkedes at finde hende igen. Hun var forkommen og måtte en tur på skadestuen efterfølgende. Juleaften var den gal igen. Hun forsvandt igen og blev bragt tilbage af to betjente, og i søndags gik hun igen hjemmefra. Denne gang om formiddagen.

Blev fundet i lukket asylcenter

Politiet havde helikopter i luften og søgte efter hende med hunde. 100 frivillige hjalp med at lede, og først omkring midnat fandt en politimand, der tog ud at lede i sin fritid med sin hund, hende i et lukket asylcenter.

Onsdag kom så den længe ventede gps.

- Personalet fra firmaet har været ude og lære personalet på plejehjemmet op i den, og den er blevet testet og afprøvet og ser ud til at virke, så det er betryggende. Hun har fået sat den på ryggen af den trøje, hun plejer at have på, når hun går ud. Hun kan ikke nå den, og den ser ikke ud til at genere hende, fortæller han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App