¨

Iraner skyldig i at planlægge drab på flygtning i Ringsted

Politiet afspærrede landets største broer og blokerede adgangen til færger tilbage i september 2018 i forbindelse med sagen. Alt var sat ind på at finde en sort Volvo. Foto: Michael Nordborg

Sammen med iransk efterretningstjeneste forberedte en 40-årig mand drab på en eksiliraner i Ringsted.

En 40-årig norsk-iraner er fredag ved Retten i Roskilde kendt skyldig i at samarbejde med iransk efterretningstjeneste om planlægningen af et drab på en iransk flygtning i Ringsted.

Den 40-årige har blandt andet skygget offeret, en 50-årig mand, på hans bopæl i Ringsted. Offerets kone er desuden blevet filmet af den 40-årige, lyder det i sagens anklageskrift.

Anklagen går på, at de oplysninger skulle være overgivet til en iransk efterretningstjeneste med henblik på at slå offeret ihjel. Og retten er enig.

- Der lægges til grund, at disse observationer var til brug for en kommende operation, lyder det fra retsformand John Larsen, som fredag formiddag læser rettens kendelse om skyldsspørgsmålet op.

- Retten lægger til grund, at den kommende operation var et drab. Retten lægger endvidere til grund, at det skulle begå ved bopælen i den nærmeste fremtid, lyder det fra retsformanden.

VIDEO: Politiet afspærrede landets største broer og blokerede adgangen til færger tilbage i september 2018 i forbindelse med sagen. Alt var sat ind på at finde en sort Volvo.

03:08

Foto: TV2

Luk video

Tre medlemmer fra Ringsted sigtet

Offeret hører til separatistbevægelsen ASMLA, der kæmper for løsrivelse af et område i Iran omkring byen Ahvaz. Området har en stor arabisk befolkning.

Situationen ved Storebælt tilbage i 2018. Foto: Michael Nordborg

Sagen spiller sig dermed også ind i striden mellem Sauda-Arabien og Iran. Tre ASMLA-medlemmer fra Ringsted er i en udløber af sagen mod den 40-årige nemlig fængslet for at spionere for Saudi-Arabien.

De tre er også sigtet for at forsøge at fremskaffe store pengebeløb, som skulle bruges til at støtte terror i Iran.

Den 40-årige vil senere fredag få fastsat en straf. Inden da skal anklager Søren Harbo og forsvarer Michael Juul Eriksen argumentere for, hvad straffen skal være.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App