¨

NNF: Frygtelig nyhed fra Danish Crown

Foto: TV ØST

Nyheden om fyringer af 280 slagteri-arbejdere i Ringsted er en frygtelig nyhed, som råber på politisk handling, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

Danish Crown i Ringsted fyrer 280 medarbejdere. Det meddelte Danish Crown fredag formiddag i en pressemeddelelse. Danish Crown vil nedlægge to slagtelinjer. Først en i juni. Dernæst en i september.

Og reaktionen fra Fødevareforbundet NNF kom kort efter:

- Det er en grim besked, som kollegerne i Ringsted har fået i dag. Lige nu vil vi fokusere på at hjælpe og understøtte de slagteriarbejdere som mister jobbet. De skal hjælpes videre i arbejde og vi skal have oprettet en jobbank. Vi har desværre god erfaring med store fyringsrunder, og har haft stor held til at skaffe de fleste tilbage i job, siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF.

Bedre politiske rammevilkår

Siden 2005 er der lukket 14 slagterier og omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet jobbet i koncernen lidt på 10 år. 

Samtidig har Danish Crown oprettet tusindvis af slagterijob i Tyskland, Polen og England.

- Der bliver færre og færre slagtesvin i Danmark, og det koster danske slagterijob. Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier, siger Jim Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App