Nicolines søster har kræft: Bager i en god sags tjeneste

Eleverne i 7. klasse på Byskovskole i Benløse bagte i dag kager til et godt – og for klassen helt særligt – formål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Margarine og sukker bliver rørt godt sammen. Æggene kommer i, så bagepulver og melet. Drømmekage, chokoladekage og marmorkage kommer der ud af anstrengelserne.

7. klasse på Byskovskole i Benløse var i dag i fuld gang med at bage massevis af kage til et storslået kagesalg. Men ikke fordi pengene, de tjener, skal spares op på klassekontoen.

- Det er for at støtte et godt formål og få nogle penge samlet ind til nogen, der har brug for dem, forklarer Nicoline Juul, der er elev i klassen.

Og faktisk spiller lige Nicoline Juul en ret central rolle i, hvilken velgørende organisation klassen har valgt, at pengene skal gå til. For fire måneder siden fik hendes storesøster nemlig konstateret kræft. Hun er i bedring, men kæmper stadig med sygdommen.

- Det har været meget anderledes. Man kan godt mærke, at fra dengang hun ikke var syg til nu, at der har vi ikke kunnet de samme ting, siger Nicoline Juul.

1.992 kroner

Storesøsterens sygdom er grunden til, at 7. klasse har besluttet at donere pengene fra kagesalget til Kræftens Bekæmpelse. Og det gør Nicoline Juul glad.

- Så ved man også, at der er andre, der støtter en i det, hvis man kan sige det, siger hun.

Det store kagebord blev tømt på bare en halv time, og dagens omsætning blev talt op: 1.992 kroner fik skoleleverne skrabet sammen.