Nej til indskolingsskoler på landet

Ny skoleplan foreslår at omdanne landsbyskoler til indskolingsskoler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

En helt ny plan over skolernes funktion er ved at tage form i de kommunale gemakker. Spareøvelsen går ud på at omdanne flere landsbyskoler til rene indskolingsskoler med elever op til tredje klasse.

Herefter skal eleverne fortsætte på udvalgte skoler i Ringsted. Det er Allindelille Skole, Vetterslev-Høm Skole, Kildeskolen og Kværkeby Skole, der er i spil som indskolingsskoler.

Modellen har man ikke hørt om i de små skolers bestyrelser, og forslaget bliver ikke vel modtaget af de bestyrelsesmedlemmer, som Dagbladet præsenterer det for:

- Det lyder som et forslag fra dengang, vi diskuterede ny skolestruktur. Ifølge dét, skulle overbygningsskolerne fungerer som profilskoler, og vi synes, det er for tidligt at beslutte, hvilken type skole, barnet skal gå på allerede i fjerde klasse, siger Ida Petersen, formand for Kildeskolen i Allindelille.

Men dét er blot et af problemerne. Hun tror heller ikke på, at forældre i byen vil sende deres seks-årige på en halv times køretur til indskolingsskoler på landet.

Birgitte Herbo er medlem af bestyrelsen på Allindelille skole, og hun finder heller ikke forslaget tiltalende:

- Det ville vi være meget kede af. Hvis der kun skulle være elever op til tredje klasse på vores skole, vil den blive mindre dynamisk, og det vil blive meget sværere at tiltrække nye lærere. Så kan de lige så godt lukke den. I aften drøfter byrådet sparemodellen for skolerne, der giver en besparelse på 1,3 millioner kroner.