Naboer til ungdomshus: Det ender galt

Unge har i årevis hærget tomme fabriksbygninger i Ringsted og naboerne har fået nok. Endnu en brand opstod torsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Naboerne til den gamle dampmølle i Ringsted er efterhånden godt bekymrede og trætte af de unge, der hærger og hænger ud i de tomme fabriksbygninger.

Torsdag aften blev politi og brandvæsen kaldt ud til endnu en brand på stedet. Det er den sjette i rækken indenfor en årrække.

Ifølge naboerne foregår der lidt af hvert i de faldefærdige bygninger. Unge holder fest, hænger ud på stedet og Ringsted har efterhånden fået sit helt eget ungdomshus.

-       Jeg kan jo høre, når folk får tæsk bag hegnet eller maler graffiti oppe på toppen, fortæller Knud Raahauge, der er et af stedets nærmeste naboer.

Heller ikke Rikke Kofoed er overrasket:

-       Det er lidt som et ungdomshus, et sted man kan hænge ud og være lovløs og det synes jeg ikke hører hjemme, siger hun.

Produktionen på stedet blev lukket i 2005 og fabriksbygningerne er blevet overtaget af de unge. Det er et investeringsfirma fra Aarhus, der ejer bygningerne, som de har sat til salg. Ifølge Ringsted Kommune er de i dialog med ejerne.

-       Lige nu venter vi på, at ejeren finder på nogle planer og imens må vi jo gå i dialog om, hvordan han sikrer stedet bedst muligt og hvis ikke det sker, må vi jo gå ind og give et påbud, siger borgmester Henrik Hvidesten (V) i Ringsted.