Naboer frygter ny rockerborg

Beboere på en stille vej ved Ringsted frygter skyderier. Det sker efter at en rockerborg er etableret i eet af husene. Rockerborgen tilhører en Hells Angels-støttegruppe, der kalder sig Devils Choice.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har det bestemt ikke godt. Jeg er meget, meget utryg og jeg har en kone, der også er meget utryg ved det her, siger Sune, Beboer i Ørslev under Skoven.

For cirka tre måneder siden fik huset på Ørslevunderskovvej 35 nye ejere. Siden da er beboerne blevet rigtig utrygge. De står nu sammen for at fortælle om det til TV2 ØST.

- Jeg føler at den by, som ellers var i fremgang med plads til børn, ældre og til at leve i ro og fred, er blevet rystet, siger Ulla, Beboer i Ørslev under Skoven.

Huset var til salg over en længere periode. For godt to måneder siden kom de nye ejere så til. I følge TV2 ØSTs oplysninger er husets nye ejer medlem af Devils Choice – en støttegruppe til Hells Angels.

- Der er blevet sat et plankeværk op og der kører motorcykler igennem byen. De holder sig for sig, selv om de ikke er meget for at fortælle noget eller sige goddag til os andre, siger Ulla.

Kommunen vil stoppe foreningen

Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen oplyser til TV2 Øst, at kommunen følger sagen tæt.

- Den rockerkriminalitet, som man hører om i København, ønsker vi jo ikke at få herud. Så jeg forstår ganske udmærket at borgerne er nervøse, siger Niels Ulrich Hermansen.

I følge Bygge- og Planafdelingen i Ringsted Kommune har den nye ejer bygget to tilbygninger i træ, et delvist afløbsanlæg og opsat jernstænger foran flere vinduer i huset. Men det er sket uden byggetilladelse og er dermed i strid med byggeloven. Kommunen håber nu på at kunne stoppe klubben.

- Ringsted kommune og udvalget vil aldrig nogensinde give tilladelse til en landzoneændring, som vil være ensbetydende med, at der kan drives klubfaciliteter og foreningsaktiviteter i det omfang som den nye ejer ønsker, siger Niels Ulrich Hermansen.

Politi bekræfter planer om klubhus

Politiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Midt- og Vestsjællandspoliti bekræfter, at der er tale om at ejendommen er ved at blive ombygget til et klubhus. Politiet fører nu skærpet tilsyn i området.

TV2 ØST har været i telefonisk kontakt med både Hells Angels og husejeren. Ingen af parterne ønsker at udtale sig. Men ejeren vil ikke afvise, at huset skal bruges som nyt klubhus for Devils Choice.