¨

Nabo rystet efter drab i Ringsted

00:29

VIDEO: Genboen Bit Fibæk er rystet, efter en 38-årig kvinde mandag blev dræbt i Ringsted. Video: Ida Valsted - TV2 ØST

Mandagens drab i Ringsted skaber en trykket stemning på vejen. En 15-årig er varetægtsfængslet i sagen.

Der er en trykket stemning på Schaldemosevej i Ringsted. Det normalt ganske rolige lejlighedsområde midt i Ringsted by blev pludselig genstand for stor opmærksomhed fra politiet mandag aften.

- Der holdt en masse politibiler. De kom lige pludselig. Jeg tænkte "hvad søren er det", og så opdagede jeg, at det var noget, der var sket i den blok lige over for mig, fortæller Bit Fibæk, som bor på vejen.

TV2 ØST kunne mandag aften fortælle, hvordan både efterforskere og teknikere ankom til området, og at en person blev ført væk iklædt hvid DNA-dragt til sikring af spor.

 VIDEO: Politiets efterforskere og teknikere var mandag aften i gang med at undersøge området:

00:50

Foto: Henrik Larsen.

Luk video

Først tirsdag formiddag stod det klart, hvad det store politiopbud skyldtes: En 38-årig kvinde er dræbt af knivstik, og hendes blot 15 år gamle søn er varetægtsfængslet for drabet. 

- Det er uhyggeligt. Virkelig uhyggeligt. Jeg kan bare ikke forstå, at en søn kan få sig selv til at dræbe sin mor, siger genboen Bit Fibæk.

Kvarteret er normalt ganske fredeligt, mener Bit Fibæk.

- Det er lidt utrygt, for det er et rimelig pænt kvarter, synes jeg.

Artiklen fortsætter under billedet

Den 15-årige dreng bliver her ført væk iklædt en hvid DNA-dragt til sikring af spor. Foto: Henrik Larsen

Den 15-årige dreng nægtede sig skyldig i både drab og vold med døden til fælgen. Ikke desto mindre erkendte han, at han havde stukket moderen med en kniv, og at han havde ønsket at dræbe hende i øjeblikket.

- Ja, det var jo det, jeg prøvede på, sagde den 15-årige i retten.

Ifølge anklageren har den sigtede været udredt på en børnepsykiatrisk afdeling. Her er han blevet udredt og har fået diagnosen infantil autist med sidediagnosen ADD.

Ved grundlovsforhøret blev den 15-årige varetægtsfængslet i surrogat på en sikret børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling frem til 22. august. Det sker på bestyrket mistanke om manddrab.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App