Museum arver 5 millioner kroner

Et tidligere medlem af Sporvejsmuseet i Skjoldenæsholm har gjort museet til enearving, og det arver nu 5 millioner kroner, som kan gå til at udvide stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har arvet omkring 5 millioner kroner efter et tidligere medlem. Han havde gjort museet til enearving og dermed overladt sin formue og en andelsbolig i København til museet, som efter salg af lejligheden og indboet står tilbage med omkring 5 millioner kroner. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Museet er også på vej til at få en arv på 1-2 millioner efter et andet medlem, og de store gaver kommer belejligt. En lokalplan, som byrådet vedtog i sidste uge, betyder nemlig, at museet til efteråret kan gå i gang med at realisere en større udvidelse. Den har været planlagt i årevis, løber op i 15-20 millioner kroner og involverer flere nye bygninger, flere skinner og en udvidelse af parkeringspladsen.

- Vi er privilegeret af at være skrevet i testamenterne. Arvene gør, at vi med forholdsvis ro i sindet kan gå i gang, siger museets leder, Mikael Lund.