¨

Motorcyklist dømt for vanvidskørsel

Foto: TV ØST

En 20-årig mand er idømt 32.000 kroner i bøde og frakendelse af førerretten i to år. Sidste år prøvede han at flygte fra politiet på motorcykel med 212 kilometer i timen.

Det gik vanvittigt stærkt, da en dengang 19-årig mand fra Roskilde en juli-aften ved 21-tiden sidste år skulle hjem fra Karrebæksminde. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Kørte motorcykel uden kørekort
Turen foregik på en Yamaha R6-motorcykel, selvom han kun havde kørekort til bil, og hans kæreste sad bagpå.

Da de kom til Ringsted, blev de dog opdaget af to betjente i en politibil, og det blev begyndelsen til en længere jagt, der begyndte på Østre Ringvej i Ringsted og fortsatte ud ad Køgevej og først endte i Slimminge.

På flugt med 212 kilometer i timen
Undervejs nåede hastigheden helt op på 212 kilometer i timen, selvom pigen bagpå var klædt i almindeligt tøj og slog på manden for at få ham til at bremse.

Jagten endte i et industriområde ved Slimminge, hvor den grædende pige blev sat af, og politiet fik lukket ham inde på en virksomhed ved at lukke porten bag ham.

Bøde på 32.000 kroner
Nu har sagen været for retten, hvor den unge fartbølle blev fundet skyldig i adskillige overtrædelser af færdselsloven og fik en bøde på 32.000 kroner og en frakendelse af førerretten i to år.

Den nu 20-årige mand erkendte, at han ikke havde kørekort til motorcykel, at han havde undladt følge politiets anvisning om at standse, at han under en overhaling havde kørt ud over en spærrelinje, og at han havde kørt for stærkt og at hans motorcykel var udstyret med falsk nummerplade, og hverken var indregistreret eller forsikret.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App