¨

Mor takker borgere for hjælp til at finde 15-årig datter

00:37

Politiet gennemtrawlede i aftes et område nord for Ringsted ved landsbyen Ortved. De ledte efter den 15-årige pige Josephine. Video: René Lind

Hun har det godt, men er kold og træt, skriver moderen til 15-årige Josephine. Hun takker alle for hjælpen med at finde datteren.

Enhver mors mareridt endte her til morgen med en god nyhed. Josephine Charpentier, der siden mandag eftermiddag har været forsvundet, blev fundet. 

- Josephine kom hjem få minutter over 6. En skøn mand fandt hende ved Haraldsted sø og kørte hende hjem. Hun har det godt, men er kold og træt. 

Det skriver Josephines mor, Bethina Helmand Charpentier, i et Facebook opslag tirsdag morgen. 

- Tusind tak for alle jeres delinger og hjælp med at søge og lede efter hende. Det var virkelig overvældende og værdsat, skriver hun. 

Artiklen fortsætter under opslaget. 

Alarmen gik mandag eftermiddag, og Midt- og Vestsjællands Politi ledte til sent mandag aften efter den 15-årige pige, Josephine, i landsbyen Ortved nord for Ringsted.

Området blev gennemtrawlet med hunde, og en helikopter overfløj området, også droner blev sat ind i eftersøgningen.

- Hun forlod sin skole mandag eftermiddag efter nogle uoverensstemmelser, der fik hende til at gå, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Boye Rasmussen.

Havde ikke en mobil på sig

Josephine havde ikke en mobil med, og politiet kunne derfor ikke benytte mobilens signaler til at søge efter hende.

Politiet opfordrede borgerne til at kigge efter hende, og det gav pote. Kort efter klokken seks i morges kontaktede Josephines mor politiet og fortalte, at hun var hjemme igen. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Midt- og Vestsjællands Politi satte droner i luften for at lede efter 15-årige Josephine.   Foto: René Lind

- Flere borgere reagerede efter, at de så politiets efterlysning på de sociale medier. Flere henvendte sig og sagde, at de havde set hende i Jystrup området, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

Det var da også en borger, der her til morgen fandt Josephine ved Haraldsted Sø og efterfølgende kørte hende hjem til Bethina Helmand Charpentier. 

Det er helt fantastisk, at mennesker jeg ikke aner, hvem er, af godhed kommer hele vejen fra København for at hjælpe med at lede, siger Bethina Helmand Charpentier. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App