¨

Mobilmaster sættes op i Ørslev

Foto: TV ØST

I dag knejsede tre midlertidige mobilmaster op i landsbyen Ørslev ved Ringsted, der i snart tre uger været uden mobildækning.

Fredag aften og lørdag morgen var teknikere igang med at sætte nye mobilmaster op i byen Ørslev, som i snart tre uger har manglet mobilsignal.

Byens mobilmast blev pillet ned i slutningen af november, fordi TDC og Ringsted Forsyning ikke kunne bliver enige om lejeprisen for den plads, som masten havde på forsyningens område. Og da andre mobilselskaber også lejede plads til deres modtagere og sendere på masten, mistede en stor del af beboerne med et slag deres mobilforbindelser.

Det betød blandt andet, at indbyggerne ikke kunne ringe til 112.

Det fik beboerne til at protestere og indkalde til borgermøde, og nu har teleselskaberne altså opstillet midlertidige master. Telia og Telenor har allerede sat en fælles mast op, og TDC og teleselskabet 3 satte lørdag hver sin mast op, så byen i løbet af dagen kan prale af tre master. Mandag kommer så den tilhørende elektronik til master og tirsdag ventes der at være hul igennem på mobilerne.

De nye master er midlertidige, men TDC arbejder også på en permanent løsning.

02:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App